• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Plavalni praznik v Kamniku, VERONIKA 2024

V plavalnih krogih je dobro znano, da je zadnja junijska sobota v Kamniku rezervirana za tokrat že 23. mednarodni plavalni miting VERONIKA 2024.

Na otvoritveni slovesnosti so bili prisotni župan občine Kamnik Matej Slapar, direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik Luka Svetec, organizator športnih programov Franci Kramar in predsednica plavalnega kluba Calcit Kamnik Anita Berlisk. Zbrane je najprej nagovoril gospod župan, ki se je zahvali organizatorju za vedno dobro organizirano prireditev. Občina se zaveda težav s katerimi se srečuje domači plavalni klub. Lanskoletne poplave so infrastrukturo močno poškodovale, tako da je bilo vloženega veliko truda, da letos bazen sploh obratuje. Poudaril je pomen plavalnega športa in plavalcem zaželel dobrih uvrstitev. Zbrane je pozdravila tudi predsednica domačega kluba ga. Berlisk in tekmovalcem zaželela obilo dobrih rezultatov in veliko plavalnih užitkov.

Sledila je predstavitev plavalnih sodnikov in državna himna v počastitev slovenske zastave in v čast tekmovanja VERONIKA, kajti tekmovanje takšnega kova si to vsekakor zasluži. Tokrat je za mikrofon poprijel znan športni komentator Aleš Potočnik, ki je napovedal otvoritev tekmovanja.

Miting Veronika slovi po tem, da nastopi vedno veliko plavalcev. Letos je bilo v tem terminu še nekaj drugih mednarodnih tekmovanj, zato je bila udeležba malenkost nižja, a še vedno zavidljivih 275 tekmovalcev iz 22 slovenskih klubov. Tekmovanje Veronika je organizirana tako, da se plava samo  100 in 50 metrske discipline. 100 metrske uvrstitev gredo direktno v finale, za 50 metrske pa sledijo popoldanska finala. Vreme je bilo plavalcem naklonjeno, ravno prav toplo in brez neprijetnih neviht.

Trem tekmovalnim skupinam so se  pridružili plavalci plavalne šole in za marsikaterega od njih je bila to prva prava tekma. In prav je, da najprej omenimo te najmlajše, katere vodita Jan Uršič in Žiga Škrjanc. To so: Denis Luković, Ema Vode, Lovro Urankar, Lukas Dornik, Teja Klemen, Neža Kropivšek, Teja Čepirlo, Gal Pregelj, Bor Slak, Tinkara Dobnikar, Alek Đura, Gaja Šetinc, Leon Bravhar, Peter Prašnikar, Jan in Domen Jezernik, Eva Flerin in Leon Bravhar.

Varovanci trenerke tretje plavalne skupine Lara Seretin so: Zarja Burkelca, Zoja Ivančič, Anabella Lipovšek, Patricija Potočnik, Gal Jeran,  Lan Mojsilović, Žan Matjaž Orešnik, Jakob Prelc, Maj Prosen, Jaka Serko, Nace Končan, Lovro Urankar, Justin Zule, Pavlin Zule in Saša Šetina.

Plavalci druge plavalne skupine pod vodstvom Emila Tahirovića so: Kaja Hočevar, Neža Hren, Taja Klemen, Tina Klemen, Tita Šenk, Anna Losieva, Ema Matijaš, Tajda Spruk, Tymur Beshlyk, Žiga Kugler, Peter Lackovič in Urban Klemenc.

Plavalci prve plavalne skupine pod vodstvom Mihe Potočnika so: Ana Avbelj, Ivana Lukan, Iza Videc, Andraž Cencelj, Miha Justin, Mark Anej Lapuh, Liam Negodič, Nik Peterlin, Rok in Taja Vejnovič.

Kamniški plavalci so navdušili številno občinstvo in osvojili res odlične čase z osebnimi rekordi in osvojenimi normami za bližnje državno prvenstvo. Omenimo uvrstitve za prva tri mesta v posameznih kategorijah.

Zarja Burkelca 1. mesto na 100 m prsno, 1. mesto na 50 m prsno, 3. mesto na 50 m hrbtno.

Neža Kropivšek 1. mesto na 100 m prosto, 3. mesto na 50 m prosto.

Urban Klemenc 1. mesto na 100 hrbtno.

Justin Zule 2. mesto na 100 m prsno.

Teja Klemen 2. mesto na 100 m prosto.

Jaka Serko 2. mesto na 100 m prosto, 2. mesto na 50 m delfin, 2. mesto na 50 m hrbtno, 2. mesto na 50 m prsno, 2. mesto na 50 m prosto.

Tina Klemen 1. mesto na 100 m delfin, 1. mesto na 50 m delfin, 1. mesto na 50 m hrbtno, 1. mesto na 50 m prosto.

Neža Hren 1. mesto na 100 m prsno, 1. mesto na 50 m prsno, 2. mesto na 50 m prosto, 3. mesto 50 m delfin.

Anna Losieva 2. mesto na 100 m delfin, 3. mesto na 50 m delfin.

Taja Klenem 1. mesto na 100 m hrbtno, 1. mesto na 50 m hrbtno, 3. mesto na 50 m prosto.

Žiga Kugler 1. mesto na 100 m prosto, 1. mesto na 50 m delfin, 1. mesto na 50 m hrbtno, 1. mesto na 50 m prsno, 1. mesto na 50 m prosto.

Tymur Beshlyk 3. mesto na 100 m delfin.

Rok Vejnovič 2. mesto na 100 m prsno, 3. mesto na 50 m delfin, 2. mesto na 50 m hrbtno, 3. mesto na 50 m prsno.

Liam Negodič 3. mesto na 100 m prsno.

Iza Videc 2. mesto na 100 m hrbtno.

Miha Justin 2. mesto na 100 m hrbtno.

Ivana Lukan 1. mesto na 100 m prsno, 1. mesto na 50 m prsno, 3. mesto na 50 m prosto.

Ana Avbelj 2. mesto na 100 m prsno.

Nik Peterlin 2. mesto na 100 m prosto, 2. mesto na 50 m prosto, 3. mesto na 50 m hrbtno.

Štafeta 4x100 m mešano mix v postavi Rok Vejnovič, Neža Hren, Tina Klemen in Jaka Serko so osvojili prvo mesto.

Tekma takšnega formata zahteva veliko priprav in organizacije, le to pa vedno znova pade na pleča staršev plavalcev in plavalk kamniškega kluba. Tako gre tudi njim velika zahvala, saj so se zadnjih nekaj tednov trudili s pripravami na dogodek in na samem tekmovanju poskrbeli, da je vse potekalo gladko, v prijetnem vzdušju in v veliko zadovoljstvo vseh udeležencev.

Zahvala gre tudi vsem sponzorjem in ostalim podpornikom, kateri vsako leto omogočijo tekmo in s tem omogočijo, da klub deluje dalje.

Plavalcem še enkrat iskrene čestitke in uspešne priprave na državna prvenstva!

 

Matjaž Spruk

Foto: Rožle Pajntar