• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Calcitovi plavalci na stopničkah v Trbovljah

V soboto, 22. 6. 2024 je v Trbovljah potekal 53. Lučkin memorial 2024 in 6. razvojni pokal Slovenije. Lučkin pokal ohranja tradicijo Lučkinega memoriala in je tekmovanje z najdaljšo tradicijo v državi. Plavalka LUČKA VODIŠEK je bila vrsto let odlična plavalka Plavalnega kluba rudar Trbovlje. Njena življenjska pot se je tragično končala v prometni nesreči 8. junija 1969.

Tekmovanja se je udeležilo 376 plavalcev iz 18 slovenskih klubov. Za plavalni klub Calcit Kamnik jih je nastopilo 19 pod vodstvom trenerjev Emila Tahirovića, Lare Seretin in Jana Uršiča.

Nastopili so: Teja Čepirlo, Kaja Hočevar, Neža Hren, Taja Klemen, Teja Klemen, Tina Klemen, Neža Koprivšek, Anna Losieva, Saša Šetina, Ema Vode, Tymur Beshlyk, Irenej Bizant, Urban Klemenc, Žiga Kugler, Peter Lackovič, Denis Luković, Lan Mojsilović, Jakob Prelc in Maj Prosen.

Vse plavalke in plavalci so plavali odlično, saj so odplavali nove osebne rekorde in pridobili tudi nove norme za bližajoče državno prvenstvo. Ker je bilo izvrstnih rezultatov res veliko, poglejmo uvrstitve
na prva tri mesta v posameznih kategorijah. 

Neža Hren je osvojila zlato medaljo na 100 m prsno in 100 m prosto, srebrno medaljo na 50 m hrbtno. Kot zmagovalka memorialne kategorije 100 m prosto v svoji kategoriji je prejela tudi Lučkin pokal.

Žiga Kugler je osvojil srebrno medaljo na 50 m hrbtno.

Veseli nas, da se plavalcem Plavalnega kluba Calcit Kamnik forma pred zadnjimi tekmami v sezoni stopnjuje in s tem napovedujejo dobre uvrstitve na že 23. plavalnem mitingu Veronika 2024, kateri se bo odvil 29.6.2024 na bazenu v Kamniku.

Čestitke vsem nastopajočim in trenerjem!

Matjaž Spruk
Foto: Lara Seretin