• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Nik Peterlin v Dohi na 5 km v zlati sredini

Nik Peterlin je v sredo 7. 2. 2024 odplaval svojo drugo tekmo na svetovnem prvenstvu. Tekma v daljinskem plavanju na 5 kilometrov je potekala tako kot nedeljska 10 kilometrska v starem pristanišču v mestu Doha v Katarju.

V močni svetovni konkurenci 76 plavalcev je Nik Peterlin osvojil odlično 34. mesto s samo 2:45 minutnim zaostankom za prvo uvrščenim francozom Loganom Fontaineom. Da je bil boj v zaključku tekme res silovit, pove dejstvo, da je 16. uvrščeni tekmovalec zaostal 30 sekund, 26. uvrščeni pa slabi 2 minuti.

Po tekmi je Nik Peterlin, sicer plavalec plavalnega kluba Calcit Kamnik povedal: "Danes sem dosegel zase odličen izid in dobil novo izkušnjo v tej močni konkurenci, ki mi bo prišla še kako prav. Letos si želim še nastope junija na evropskem prvenstvu v Beogradu, kjer bom imel še eno pripravo na glavno tekmo sezone, ki bo zame mladinsko evropsko prvenstvo julija na Dunaju, želja je tudi MSP septembra na Sardinji".

Komentiral je tudi 10-kilometrsko nedeljsko tekmo:  "Na koncu mi je malo zmanjkalo moči, dobil pa sem prvi stik z najboljšimi na svetu in se učil. Res iskrena hvala selektorju Gorazdu Podržavniku za zaupanje in priložnost. Nastop na članskem svetovnem prvenstvu je nekaj, kar si želi vsak športnik."

Nikov trener Miha Potočnik je dodal: "Nik je res nastopil odlično. Konkurenca danes je bila praktično enaka kot na prvi tekmi in že tukaj je pokazal, da se iz nastopa v nastop uči in napreduje. S 34. mestom se je dobro odrezal". 

Niku in trenerju iskreno čestitamo!

Matjaž Spruk