• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Mladi Calcitovi plavalci uspešno v Velenju

V soboto, 20. 4. 2024 je v 25 metrskem bazenu v Velenju potekal 35. Memorial Boštjana Mariniča 2024. Nastopilo je 189 plavalcev iz desetih plavalnih klubov.

Tekma je namenjena najmlajšim plavalcem, kateri so šele na začetku svoje plavalne poti in Calcitovi plavalci so se vsi odlično odrezali, odplavali svoje osebne rekorde in občutili, kako je stopiti na zmagovalni oder.

Za plavalni klub Calcit Kamnik je nastopilo štirinajst plavalk in plavalcev, pod vodstvom trenerke Lare Seretin in trenerja Jana Uršiča.
Nastopili so: Irenej Bizant, Zarja Burkelca, Teja Čepirlo, Lucas Dornik, Zoja Ivančič, Gal Jeran, Neža Koprivšek, Denis Luković, Lan Mojsilović, Gal Pregelj, Maj Prosen, Jaka Serko, Bor Slak in Ema Vode.

Na zmagovalni oder je stopil Jaka Serko in to kar štirikrat. Osvojil je tri srebrne medalje, na 25 m prsno, 25 m prosto, 25 m hrbtno in bronasto medaljo na 25 m delfin. Jaka Serko je bil v svoji kategoriji tudi tretji po seštevku točk.

Zelo smo veseli, da kljub težim pogojem, zanimanje za plavanje na kamniškem ne pojenja. In res komaj čakamo, da bomo vse naše plavalce lahko pozdravili na domači tekmi Veronika 2024 zadnjo junijsko soboto.

Čestitke vsem za pogum in odlične nastope!
Matjaž Spruk


Foto: Člani PKK