• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Uspešni na tradicionalnem Ježku

V soboto 23. 3. in nedeljo 24. 3. 2024 je v ljubljanskem 25 metrskem bazenu v Tivoliju potekal tradicionalni mednarodni 35. Pokal Ježek 2024.

Tekmovanje je namenjeno kategorijam dečkov in deklic ter mlajših dečkov in deklic, ki si želijo izboljšati rezultate v 25 m bazenu. Za cicibane in cicibanke je tekmovanje predvsem razvedrilnega značaja in možnosti za srečanje s svojimi vrstniki iz vse Slovenije in širše. In ravno »Ježek« je za mnoge plavalce tekma, kjer so okusili prve tekmovalne užitke.

Na tekmovanju je nastopilo kar 754 plavalk in plavalcev. Plavalni klub Calcit Kamnik je zastopalo 31 plavalk in plavalcev pod vodstvom trenerjev Emila Tahirovića, Lare Seretin in Jana Uršiča.

Na sobotnem delu so nastopili: Kaja Hočevar, Neža Hren, Zoja Ivančič, Taja Klemen, Tina Klemen, Anabella Lipovšek, Anna Losieva, Patricija Potočnik, Tita Šenk, Saša Šetina, Tymur Beshlyk, Lucas Dornik, Gal Jeran, Urban Klemenc, Nace Končan, Žiga Kugler, Lan Mojsilović, Jakob Prelc, Maj Prosen, Pavlin Zule.

Na nedeljskem delu so nastopili: Jaka Serko, Justin Zule, Denis Luković, Marcel Nemanič Urankar, Lovro Urankar, Gal Pregelj, Bor Slak, Zarja Burkelca, Teja Klemen, Neža Koprivšek, in Teja Čepirilo.

V posameznih kategorijah so odplavali ogromno osebnih rekordov, bilo je tudi veliko uvrstitev med prvo deseterico. Omenimo uvrstitve na prva tri mesta:

Najbolj bleščeča je bila Neža Hren s kar štirimi zlatimi odličji in sicer na 50 m prsno, 50 m delfin, 100 m prsno in 100 m mešano.
Tina Klemen je osvojila dve zlati medalji, na 50 m delfin in 50 m hrbtno.
Taja Klemen je osvojila bronasto medaljo na 50 m hrbtno.
Žiga Kugler je osvojil dve bronasti medalje, na 50 m hrbtno in 100 m mešano.
Jaka Serko je osvojil srebrno medaljo na 25 m prosto in dve bronasti medalji na 25 m prsno, 25 m delfin.


Čestitamo vsem plavalkam in plavalcem, še posebej pa najmlajšim za prve skoke v vodo na čisto pravi tekmi in prepričani smo, da bomo o vseh še veliko slišali.

Matjaž Spruk
Foto: člani PKK