• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

25. Boštjanov dr. Fig 2024

Calcitovi plavalci na plavalnem spektaklu v Kranju – Dr. Fig

Po vzoru največjih plavalnih spektaklov je 20. 1. 2024 v Kranju potekal 25. Boštjanov dr. Fig 2024. Ob bogatem spremljevalnem programu plesalk, sinhronih plavalk, sta gledalce pozdravila tudi dr. Fig in njegova Julija. Sam finalni zaključek dneva, pa je tako tekmovalcem, kot tudi navijačem ponudil prave plavalne in športne užitke. In več takšnih plavalnih  prireditev si lahko samo želimo saj je vsako leto izpeljana na res visokem nivoju.

V tako prijetno naelektrenem športnem ozračju je nastopilo kar 696 plavalk in plavalcev iz 26 slovenskih in 2 hrvaških ekip. Poleg slovenskih in hrvaških plavalcev so bili v teh ekipah tudi plavalci iz Avstrije, Rusije, Ukrajine, Srbije, Severne Makedonije in Francije.

Plavalni klub Calcit Kamnik je zastopalo kar dvaindvajset plavalcev pod vodstvom trenerjev Lare Seretin in Emila Tahirovića.

Nastopili so: Zarja Burkeljca, Kaja Hočevar, Neža Hren, Taja Klemen, Teja Klemen, Tina Klemen, Anabella Lipovšek, Anna Losieva, Patricija Potočnik, Saša Šetina, Tymur Beshlyk, Irenej Bizant, Gal Jeran, Urban Klemenc, Žiga Kugler, Peter Lackovič, Lan Mojsilović, Žan Matjaž Orešnik, Jakob Prelc, Maj Prosen, Jaka Serko in Justin Zule.

Neža Hren je v svoji kategoriji osvojila dve zlati medalji in sicer na 50 m prosto,  50 m prsno in bronasto medaljo na 50 m delfin. Poleg tega je osvojila tudi pokal za 1. mesto v skupnem seštevku med mlajšimi deklicami.

V popoldanski finale sta se uvrstila tudi Taja Klemen, katera je na 100 m hrbtno zasedla 4. mesto in Žiga Kugler z dvema šestima mestoma na 100 m hrbtno in 100 m mešano. Tudi vsi ostali plavalci so opravili odlične nastope in odplavali veliko osebnih rekordov.

Spektakli, kot je kranjski dr. Fig, prav gotovo pripomorejo k popularizaciji plavalnega športa. In v plavalnem klubu Calcit Kamnik si vsako leto res želimo, da bi pridobili še kakšnega dodatnega sponzorja za domačo tekmo »Veroniko«, da bi jo lahko pripravili še boljše, jo dvignili še na malo višji nivo, še malo bolj pompozno, da nebi bila »samo« plavalna tekma, ampak da bi bil to lahko pravi plavalni praznik v Kamniku.

Matjaž Spruk

Foto: Lara Seretin