• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Kamničan Gašper Stele absolutni...

Kamničan Gašper Stele absolutni zmagovalec ACI CRO CUP RACE 2023 v daljinskem plavanju!

Hrvaška zveza daljinskega plavanja je v sodelovanju s posameznimi klubi daljinskega plavanja organizirala niz 10 tekem pod imenom ACI CRO CUP RACE 2023.

Tekmovanje na odprtih vodah (v morju) je skozi celotno poletje potekalo vzdolž hrvaške obale. Dolžina proge posamezne tekme je bila različna in je merila med 3 in 10 km. Pravico nastopanja na teh tekmovanjih si je pridobilo 152 tekmovalcev iz 5 držav, med njimi tudi nekaj Slovencev.

V soboto 16. 9. 23 je bila v Omišu 10 km finalna tekma te sezone. Skupni absolutni zmagovalec lige ACI CRO CUP RACE v daljinskem plavanju za sezono 2023 je v moški konkurenci postal Kamničan Gašper Stele, v ženski konkurenci pa Matea Sumajstorčić (KDPSR Poreč). Ekipno je bil najboljši Klub daljinskog plivanja Donat Zadar, za katero je nastopal tudi Gašper. Odlično je na ACI CRO CUP RACE 2023 plaval tudi Kamničan Nik Peterlin.

Zasedba na letošnjem ACI CRO CUP RACE-u 2023 je bila zelo močna, kar dokazuje dejstvo, da so bili na nekaterih posameznih tekmah doseženi rekordi prog, ter da je tekmoval tudi letošnji udeleženec svetovnega prvenstva in mediteranskih iger v daljinskem plavanju hrvat Grgo Mujan.