• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Calcitovi plavalci uspešni na 47. MM Telekom 2023

V soboto in nedeljo, 8. 7 in 9. 7. 2023 je v olimpijskem bazenu pod Oblo gorico v Radovljici, potekal tradicionalni 47. MM Telekom Slovenije 2023. 

Tokratni plavalni miting je zaznamovala številčna udeležba plavalcev iz tujine. Skupaj je nastopilo 440 plavalk in plavalcev iz 39 klubov. Od tega je bilo kar 19 klubov iz tujine. Veliko je bilo tekmovalcev iz bližnjih držav, od bolj oddaljenih velja omeniti plavalce iz Kenije, Turčije in Združenih držav Amerike. Tako bogata mednarodna udeležba postavlja Slovenijo ob bok največjim plavalnim tekmam in plavalnemu zemljevidu sveta.

Za Plavalni klub Calcit Kamnik je nastopilo sedemnajst plavalk in plavalcev. Pod vodstvom trenerja Mihe Potočnika so nastopili: Ana Avbelj, Ivana Lukan, Laura Podgoršek, Taja Vejnovič, Iza Videc, Andraž Cencelj, Miha Justin, Liam Negodič, Gašper Stele, Rok Vejnovič in Matevž Vrhovnik. Pod vodstvom trenerja Emila Tahirovića so nastopili: Taja Klemen, Maruša Kugler, Ema Matijaš, Tajda Spruk, Peter Lackovič in Urban Klemenc, kateri trenira pri Lari Seretin.

Tekmovanje je potekalo v dveh delih. V dopoldanskem so potekala predtekmovanja, popoldne pa finala.

V absolutni razvrstitvi so plavalke in plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik osvojili štiri medalje:

Ivana Lukan je osvojila srebro na 200 m prsno in bron na 100 m prsno.

Rok Vejnovič je osvojil srebro na 200 m prsno.

Gašper Stele je osvojil bron na 800 m prosto.

V posameznih starostnih kategorijah/skupinah so osvojili še več bleščečih odličij, katere si lahko ogledate na povezavi: http://www.pzsana.net/pzsana/upload/html/2023/REZ-2023-07-09-RADOVLJICA.PDF

Ob tako dobrih uvrstitvah kamniških plavalcev, se že veselimo nastopov na prihajajočih državnih prvenstvih.

Čestitke plavalkam, plavalcem in trenerjem!

Matjaž Spruk

Foto: Matjaž Spruk