• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Dobro obiskan 18. Mednarodni plavalni miting Veronika z odličnimi rezultati kamniških plavalcev

V soboto, 29. junija 2019, je na kamniškem letnem olimpijskem bazenu potekal že 18. Mednarodni plavalni miting Veronika 2019. Ozračje je bilo vroče, temperaturo so med domačimi navijaški vrstami dvigovali nastopi kamniških tekmovalcev. Letošnjega mitinga se je udeležilo 332 plavalcev iz 22 klubov.

Ozračje je bilo vroče, temperaturo so med domačimi navijaški vrstami dvigovali nastopi kamniških tekmovalcev. Letošnjega mitinga se je udeležilo 332 plavalcev iz 22 klubov.

Za odličja in dobre rezultate se je na tekmovanju potegovalo tudi 35 domačih plavalcev (18 deklic in 17 dečkov) iz treh tekmovalnih selekcij, pod vodstvom trenerjev Emila Tahirovića, Mihe Potočnika in Karmen Kaple. Na priljubljeni tekmi so plavalci še zadnjič preverili svojo formo v 100 m in 50 m disciplinah pred bližajočimi se državnimi prvenstvi. Najmlajši so se borili za dobre osebne rezultate in norme za državna prvenstva, izkušenejši so stopali na stopničke.

Skupno so kamniški plavalci osvojili 23 odličij: 6 zlatih, 7 srebrnih in 10 bronastih.

Plavalni miting so povzeli na multimedijskem interaktivnem spletnem portalu Siol.net .

Po organizacijski plati je tudi letos miting Veronika odlično uspel, za kar gre velika zahvala staršem plavalk in plavalcev kamniškega kluba, ki so se več tednov trudili s pripravami na dogodek in na samem tekmovanju poskrbeli, da je vse potekalo gladko, v prijetnem vzdušju in v veliko zadovoljstvo vseh udeležencev.

Naši plavalci bodo v naslednjih vikendih pred veliko plavalno preizkušnjo, saj so pred njimi državna prvenstva. Želimo jim uspešne nastope - »Ujemite val do zmage!« 

Rezultati Veronika 2019 .

Za Plavalni klub Kamnik, Helena Končar

Foto: Matic Maček