• +386 51 328 208
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Novice

Calcitovi plavalci v Trbovljah plavali odlično

V soboto, 17. 6. 2023 je v Trbovljah potekal 52. Lučkin memorial in Finale Razvojnega pokala Slovenije 2023. 

Lučkin pokal ohranja tradicijo Lučkinega memoriala in je tekmovanje z najdaljšo tradicijo v državi. Plavalka LUČKA VODIŠEK je bila vrsto let odlična plavalka Plavalnega kluba rudar Trbovlje. Njena življenjska pot se je tragično končala v prometni nesreči 8. junija 1969. Tekmovanje je organizirano za starostne skupine dečkov in deklic ter mlajših dečkov in mlajših deklic.

Tekmovanja se je udeležilo štirinajst plavalk in plavalcev Plavalnega kluba Calcit Kamnik, pod vodstvom trenerja Emila Tahirovića in trenerke Lare Seretin.

Nastopili so: Kaja Hočevar, Neža Hren, Taja Klemen, Tina Klemen, Anna Losieva, Vita Mlakar, Patricija Potočnik, Urban Klemenc, Nace Končan, Žiga Kugler, Peter Lackovič, Tian Majdič, Lan Mojsilović in Maj Prosen.

Vse plavalke in plavalci so plavali odlično, odplavali so nove osebne rekorde in pridobili nove norme za bližajoče državno prvenstvo. Ker je bilo izvrstnih rezultatov veliko, poglejmo uvrstitve na prva tri mesta.

Neža Hren je osvojila dve zlati medalji in sicer na 50 m delfin in 100 m prosto, ter srebrno na 200 m prsno. Kot zmagovalka memorialne kategorije 100 m prosto je prejela tudi pokal.

Taja Klemen je osvojila zlato medaljo na 50 m hrbtno in srebrno na 200 m hrbtno.

Žiga Kugler je osvojil bronasto medaljo na 200 m hrbtno.

Veseli nas, da se plavalcem Plavalnega kluba Calcit Kamnik forma pred zadnjimi tekmami v sezoni stopnjuje in s tem napovedujejo dobre uvrstitve že na 22. plavalnem mitingu Veronika 2023, kateri se bo odvil 24. 6. 2023 na bazenu v Kamniku.

Čestitke vsem plavalkam, plavalcem, trenerki in trenerju!

Matjaž Spruk

Foto: Lara Seretin