Plavalni klub Kamnik Friday, 23 February 2018
Home
Plavalni programi 2017/2018

CELOLETNI PROGRAMI V BAZENU CIRIUS:


Plavalni tečaji so prvi korak k učenju plavanja. Namenjeni so najmlajšim in tudi tistim, ki bi svoje znanje radi še izboljšali. Naši najmlajši tečajniki so stari od 3 let in pol, pa vse do 10. leta starosti. V plavalnem tečaju bodo tečajniki v homogenih skupinah napredovali v skladu s svojimi sposobnostmi. Naša vizija učenja je, da z majhnimi skupinami in intenzivnim učenjem ustvarimo pogoje, ki bodo tečajnikom omogočile nadaljnjo uspešno osvajanje plavalnih elementov, ki so pričakovani za njihovo starostno skupino. Z dolgoletnimi izkušnjami in mnogo generacijami, ki so šle skozi naše plavalne tečaje lahko odgovorno trdimo, da so naši plavalni tečaji zgrajeni na pravih temeljih in trudimo se, da tako tudi ostane.

Plavalna šola je celoletni program učenja plavanja za otroke do 10. leta starosti z vključenimi vsebinami za razvoj osnovne motorike. V Plavalno šolo vpisujemo otroke, ki so že prilagojeni na vodo in izpolnjujejo zahtevani standard predznanja plavanja. Te pogoje lahko izpolnijo v enem od naših Tečajev plavanja.

Vabimo vse tiste, ki uživate v plavanju in si po napornem delovniku zaželite vodeno vadbo v bazenu pod budnim očesom naših učiteljev plavanja. V odlični družbi boste plavanje vzljubili še toliko bolj, ter se naučili oziroma izpopolnili svoje znanje plavanja. Vadba poteka v bazenu CIRIUS v Kamniku.

Vadba je namenjena vsem. V kolikor ste plavalec začetnik in želite predvsem napredovati v tehniki plavanja, priporočamo termin ob torkih in četrtkih. V kolikor ste boljši plavalec in bi radi poleg tehničnih vaj delali predvsem na plavalni vzdržljivosti in hitrosti, izberite termine ob ponedeljkih in petkih.
Plavanje dobro vpliva na telesni razvoj, ki je v letih odraščanja zelo pomemben, prav tako pa otroci kakovostno preživljajo prosti čas in se družijo z vrstniki na zabaven, športen način.

Program je namenjen otrokom in mladostnikom starejšim od 10 let, ki bi se želeli ukvarjati s plavanjem a nimajo tekmovalnih ambicij. Program zajema učenje plavalnih tehnik prsno, kravl, hrbtno in delfin, poleg učenja plavalnih tehnik pa pomembno razvijajo tudi vzdržljivost, moč, gibljivost.

Za vse tiste, ki bi želeli plavalni tečaj obiskovati 1x tedensko smo pripravili dva polletna tečaja, ki bosta potekala vsako sredo od 16:30 do 18:00. Namenjena sta otrokom od 3 leta starosti naprej, tako začetnikom, kot tudi tistim, ki bi svoje znanje radi še izboljšali.

V plavalnem tečaju bodo otroci v homogenih skupinah napredovali v skladu s svojimi sposobnostmi. Z intenzivnim učenjem v majhnih skupinah se bodo otroci najprej prilagodili na vodo in s tem ustvarili pogoje, ki bodo otrokom omogočile nadaljno uspešno osvajanje plavalnih elementov. Tisti z malo več plavalnega znanja, pa bodo izboljšali svojo tehniko plavanja in se učili novih plavalnih tehnik.


Vadba je namenjena mladostnikom in njihovim staršem, ne glede na predznanje plavanja.


Plavalna akademija je most med programom Plavalne šole in tekmovalnim plavanjem. Cilji akademije so osvojiti tekmovalne elemente tehnike plavanja (skok na glavo, obrati..) izboljšati vzdržljivost in hitrost plavanja, udeležba na tekmovanjih.


Program je namenjen vsem, ki jih poleg vodnih in suhih treningov zanima tudi udeležba na tekmovanjih. Vpis v tekmovalne vrste je možen po zaključku zimske (februar) ali letne (junij) plavalne tekmovalne sezone, z napredovanjem iz enega od drugih programov oz. boljšim znanjem plavanja.
 

Poletni plavalni tečaji

Poletno rekreativno plavanje


Zadnje novice

SPONZORJI

PROSTOR ZA VAŠ LOGOTIP

[email protected]


PODPORNIKIPARTNERJI


Plavalni klub Kamnik
Maistrova ulica 15, p.p. 13, 1240 Kamnik, faks: (01) 831 91 78, e-mail: info@plavalniklub-kamnik.si